Nu zondag: unieke 10km van Brussel met start en aankomst op de piste

Nu zondag, 24 april, vindt in Brussel de tweede editie van de 10km van Brussel plaats. Het is een unieke kans om zelf eens te starten en te finishen op de piste van het Koning Boudewijnstadion. Onderweg ontdek je de mooiste plekjes uit de buurt.

Al wie zondag over de finish komt in het Koning Boudewijnstadion, is in goed gezelschap: honderden topatleten hebben al geschitterd op deze piste. De 10.000 meter is het topnummer van de AG Insurance Memorial van Damme. Van de snelste 50 tijden ooit op een 10 kilometer gelopen, werden er 24 (!) in Brussel gerealiseerd.

Nadat iedereen ook op de piste is gestart, voert het parcours de deelnemers het stadion uit langs enkele ‘hidden gems’ op de Heizelvlakte. Het Park van Laken, Jan Sobieski- en Ossegempark zijn misschien minder bekend bij het grote publiek, maar minstens even mooi. Het is nooit helemaal vlak aan de Heizel, daardoor is deze 10km best pittig en de ideale voorbereiding op de grote loopwedstrijden later in het seizoen.

Ex-atleet Cédric Van Branteghem geeft het startschot van de 5km en de 10km door Brussel. Voor Cédric heeft het Koning Boudewijnstadion geen geheimen meer. In de kolkende sfeer van de AG Insurance Memorial Van Damme behaalde hij zijn beste resultaten. Meer nog: Cédric loopt zondag ook mee. Wie wil, kan zich met hem meten.

Dit jaar delen heel bijzondere figuren de medailles aan de finishers uit. De Smurfen zijn de mascottes van de AG Insurance Memorial Van Damme. Naar aanleiding van de 40e editie dit jaar zijn zij erbij op 24 april.

Inschrijven kan nog

Wie deze editie niet wil missen, kan zich vanaf 11u ter plekke inschrijven voor de 5 en de 10 km.

Praktische info

Zondag 24 april
Parkeren: Parking C
Start & inschrijvingen: Koning Boudewijnstadion
Start 5 km om 14u
Start 10 km om 15u Alle info op www.10kmvanbrussel.be

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?