Nu zondag ‘loopzondag’ met 33ste HBVL Dwars door Hasselt

Op zondag 11 oktober wordt koopstad Hasselt weer even loopstad. 10.000 lopers van alle leeftijden schreven zich al in voor de 33ste editie van HBVL Dwars door Hasselt. In totaal worden er opnieuw meer dan 11.500 lopers aan de start verwacht!

Dat lopen nog steeds in de lift zit en dat HBVL Dwars door Hasselt inmiddels de status van niet te missen loopevenement in Limburg heeft, bewijzen de cijfers! Na grootsteden Antwerpen en Brussel, heeft Hasselt het grootst aantal deelnemers van het land, niet in het minst uit eigen stad.

Naast de vele bedrijven en lopers die zich individueel inschreven, zet ook de scholengemeenschap weer zijn beste beentje voor: 55 lagere, middelbare en hoge scholen schreven in totaal meer dan 3500 lopers in. De Hasseltse scholen zijn uiteraard sterk vertegenwoordigd, maar ook scholen uit bijvoorbeeld Voeren en Neeroeteren nemen deel. Ook vanuit tal van bedrijven staan er meer dan 3.000 deelnemers aan de start.

Hasselt is niet alleen één van de grootste stadslopen, het is ook de stadsloop met het meest uitgebreide programma: lopers kunnen er kiezen uit maar liefst 5 afstanden: Chiquita Kids Run 1 km, 3 km, Run 5 km, 10 km en 15 km. Voor mindervalide sporters is er de Handbikerace 15 km.

15 km: mooi volk aan de start

De 15 km kan rekenen op een sterk Limburgs getint deelnemersveld, zowel bij de mannen als bij de vrouwen. Topfavoriet bij de mannen is Jeroen Hendrikx, de nummer 2 van vorig jaar. Concurrentie komt vooral uit zijn eigen Punk Running-team met Geert Maes en Jelle Bertels. Bij de vrouwen verwachten we een open strijd tussen de Leuvense Kim Geypen, de West-Vlaamse Gwendolyn De Deyne en de Limburgse dames Karen Van Proeyen en Hilde Kippers. Op de 10 km is Ruben Kenis de topfavoriet.

Veel animatie

Langsheen het parcours en op het Kolonel Dusartplein is er opnieuw heel wat (muzikale) animatie voorzien die voor veel sfeer en ambiance zullen zorgen. Op het Kolonel Dusartplein kunnen de kinderen terecht in het kids dorp en is er animatie voorzien door Chiquita, Argenta, Het Belang van Limburg en Essec. Onderweg kunnen de deelnemers en toeschouwers elke kilometer (!) genieten van muziek: DJ’s, jazz muzikanten, doedelzakspelers, coverbands,… En dat voor alle afstanden. Hiervoor werkt de organisatie samen met de Hasseltse straatmuzikanten.

Blessurepreventie

Er wordt dit jaar ook extra aandacht besteed aan blessurepreventie: voor de start kan je terecht bij de Nitto intapestand waar professionele kinesisten vakkundig een sporttape aanbrengen om zo de zwakke plek in jouw enkel, kuit of knie te beschermen. Na het lopen kan je terecht bij het Argenta Massage Team voor een welverdiende massage die het herstel van de spieren bevordert.

Wie alsnog wil deelnemen kan online op www.dwarsdoorhasselt.be het daginschrijvingsformulier invullen, afprinten en op zondag meebrengen nar Sporthal KA2 (vanaf 11.00 uur) waar je enkel nog dient te betalen aan de kassa’s. Wil je toch liever ter plaatse inschrijven, breng dan je identiteitskaart me voor een vlotte en correcte registratie. Wie reeds ingeschreven is, kan in Sporthal KA2 eveneens vanaf 11.00 uur zijn borstnummer met chip afhalen.

HBVL Dwars door Hasselt

Programma zondag 11 oktober 2015:
11.00u: Start daginschrijvingen en afhalen voorinschrijvingen
13.00u: Chiquita Kids Run 1 km (< 12 jaar)
13.30u: Jogging 3 km
14.00u: Run 5 km
14.30u: Run Hasselt 10 km
15.30u: HBvL Dwars door Hasselt 15 km + Handbikerace “Memorial Fernand De Bolle”

Start & aankomst:
Kolonel Dusartplein

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?