Nu zondag HBVL Dwars door Hasselt: hét Limburgse loopevent!

Zondag 13 oktober verwelkomen we lopend Limburg op het Kolonel Dusartplein voor hét Limburgse loopevent dat niemand wil missen: HBVL Dwars door Hasselt. Meer dan 10.000 deelnemers zullen starten, verspreid over 5 verschillende afstanden.
Dwars door Hasselt is meteen ook het laatste event dit jaar in de Fintro Running Tour, die in maart startte in Charleroi.
Start en finish blijven op het Kolonel Dusartplein en daar verwelkomen we ook de vele supporters. Met de vele werken in en rond Hasselt hebben onze parcoursbouwers flink hun best gedaan om zowel voor de 15 als voor de 10 km een nieuw, aantrekkelijk parcours uit te tekenen.

De 15 km brengt de deelnemers via de groene boulevard naar de H. Hartwijk en vervolgens richting Kuringen, waar de lopers altijd kunnen rekenen op de gezellige ambiance van de vele supporters. Vervolgens gaat het door het mooie groen rond Kuringen en zelfs over een boerenerf. Terugkeren gebeurt via de “rechteroever” van het Albertkanaal. De 10 km kent twee primeurs: de start gebeurt in de andere richting over de kleine ring – dus richting Oude Gevangenis en UHasselt – en passeert voor het eerst in centrum Kuringen.

Met naast de 15 en de 10 km ook nog een loop van 3 en 5 km worden de mensen die opteren voor een kortere afstand ook op hun wenken bediend. Kinderen tussen 4 en 12 jaar kunnen zich uitleven in de Alpro Kids Run, een leuke loop van 1 km door het stadscentrum. Deelnemen en plezier hebben is wat telt voor deze jongste lopertjes, er wordt geen klassement opgemaakt. De start gebeurt per leeftijdsgroep, jongste deelnemertjes eerst.

Andersvaliden kunnen deelnemen aan de Handbikerace ‘Memorial Fernand De Bolle’ 15 km, die georganiseerd wordt in samenwerking met Rotary Club Hasselt en G-sport.

ANIMATIE

Meer dan 20 muzikanten, dj’s, coverbands, … zorgen voor animatie onderweg! Hieronder heel wat lokaal jong talent. Nieuwkomers die we graag tippen zijn de Jachthondenblazers in Kuringen, The Evergreens in de Demerstraat en DJ Chiel in de H. Hartwijk.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?