Nu ook in Antwerpen: Lopen op hoge hakken

Sommige vrouwen zijn echt gek van hoge hakken. Voor velen is wandelen op stiletto's met hakken van 9 centimeter bijna onmogelijk. Anderen houden er een race op.

De Glamour Stiletto Run biedt dames de kans om een cheque van 10.000 euro te winnen waarmee ze kunnen gaan shoppen. Het enige wat ze daarvoor moeten doen is een race van 300 meter in het hartje van Amsterdam winnen. Het sprintje moeten ze wel trekken op stiletto’s met hakken van minimaal 9 centimeter.

In de P.C. Hooftstraat in Amsterdam zijn ze het ondertussen al een beetje gewend. Een keer per jaar wordt de straat overspoeld door dames op hakken die zo snel mogelijk een afstand van 300 meter afleggen. Dit jaar trekt de wedstrijd ook naar andere steden.

Er zijn immers voorrondes in vijf steden: Groningen, Arnhem, Rotterdam, Haarlem en Antwerpen. De eerste 25 hakkensprintsters die een plaatsje weten te bemachtigen in de twee limousines die klaar staan aan de eindstreep, mogen in de namiddag meerennen tijdens de finale in Amsterdam.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?