Nooit meer je voet omslaan dankzij deze uitvinding!

Elke loper heeft al wel eens zijn voet omgeslagen. Deze pijnlijke blessure kan je nu voorkomen door de EXO-L te dragen, een externe enkelband die alleen bij gevaar op spanning komt te staan.

Het omslaan van de enkel is een van de meest voorkomende sportblessure in België. Geschat wordt dat 400.000 mensen per jaar zich melden bij de huisarts of kinesist met een omgeslagen enkel. Zo’n 70.000 hiervan hebben de blessure opgelopen tijdens het lopen.

Met een door het Koninklijk Nederland Genootschap voor Fysiotherapie bekroonde innovatie kunnen sporters nu vrij en explosief bewegen zonder zorgen. De EXO-L enkelband is een uitvinding van de Technische Universiteit Delft in samenwerking met het Erasmus Universitair Medisch Centrum Rotterdam. Vergelijkbaar met de veiligheidsriem in een auto, komt een externe enkelband alleen op spanning te staan bij gevaar. Zo ervaar je een optimaal gevoel van vrijheid én effectieve bescherming tegen het omslaan van de enkel.

Wil je zelf ervaren hoe de enkelband werkt? EXO-L komt regelmatig naar België voor testsessies, waarvoor je je via onderstaande link vrijblijvend kan aanmelden.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?