Non-stop loopwedstrijd van 260 km in de Sahara

Steven Sleuyter heeft al heel wat extreme loopwedstrijden op zijn palmares staan, maar de Ocean Floor Race wordt zondag ongetwijfeld nog andere koek. Bekijk de beelden van de 260 km lange non-stop wedstrijd door de Sahara!

Normaal gezien worden ultramarathons van zo’n kaliber gelopen in verschillende etappes met een minimum aan rusttijd. De Ocean Floor Race in Egypte wordt echter in één keer gelopen. De deelnemers krijgen 96 uur de tijd om de 260 km in de Sahara af te leggen. Ze moeten daarbij ook nog eens zelf de weg zoeken aan de hand van een gps met coördinaten.

“Dit concept is volledig nieuw voor mij”, vertelt Sleuyter in Het Laatste Nieuws. “Ik ben er fysiek wel klaar voor. Ik heb hard getraind en ben ook afgereisd naar de Canarische eilanden om bergop in het zand te lopen.”

De Oostendse ondernemer van het gelijknamige bouwbedrijf denkt wel dat hij een paar keer tegen een muur zal lopen. “De mentale voorbereiding is heel moeilijk, op voorhand oefenen is niet vanzelfsprekend. Ik ga niet aan de plaats denken, ik probeer de race gewoon uit te lopen, al ga ik natuurlijk wel mijn uiterste best doen.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?