Nog niet warm genoeg? Probeer dan deze wedstrijd maar eens!

We zijn het dezer dagen zowaar gewend dat de temperatuur niet meer onder de 25 °C zakt. Sommigen puffen en kreunen, voor anderen mag het nog wat warmer. Die laatste doelgroep serveren wij de Coastal Challenge.

De Coastal Challenge in Costa Rica staat te boek als een van de zwaarste ultra’s ter wereld. Tijdens deze zesdaagse wedstrijd leg je als deelnemer zo’n 230 kilometer af, en overwin je 10.000 hoogtemeter. Het Regenwoud doet dienst als decor. Dat betekent niet alleen prachtige natuur, maar ook temperaturen die schommelen rond de 40 °C, in combinatie met een hoge luchtvochtigheid. En schrik onderweg ook niet als je een spin of slang tegenkomt, of bij een rivierpassage plots een krokodil opmerkt.

Voor de mensen met ambitie: eerder dit jaar won de Brit Tom Evans deze wedstrijd in 21u44′. De Nederlandse Ragna Debats kwam als zesde over de streep en was de snelste vrouw met een chrono van 26u14′. Van 9 tot en met 16 februari 2019 vindt de 15de editie van deze loodzware ultra plaats. Dankzij het filmpje hieronder krijg je alvast een voorsmaakje.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?