Nog 700 plaatsen voor CittA Antwerp Urban Trail

CittA heeft het eerste deel van het parcours van de Antwerp Urban Trail bekendgemaakt. Wie erbij wil zijn op 16 maart moet zich haasten, want er zijn nog maar 700 van de 8.000 startplaatsen beschikbaar!

De CittA Antwerp Urban Trail is een uniek loopevenement over 12 kilometer langs verrassende locaties in de Sinjorenstad. De eerste editie trok vorig jaar meteen 4.000 deelnemers. Vanwege dit succes werd het maximum aantal inschrijvingen voor de tweede editie verdubbeld tot 8.000. Wie wil meelopen en zich nog niet ingeschreven heeft, moet zich reppen, want er zijn nog maar 700 startnummers over.

Om het loopcomfort te verhogen, starten de deelnemers dit jaar in vier groepen van elk 2.000 lopers (om 9.30, 10, 10.30 en 11 uur). Ook het parcours is gewijzigd, met nieuwe passages langs plekken waar telkens een boeiend verhaal achter schuilgaat. CittA gaf alvast de eerste twee kilometer van het nieuwe traject vrij, op 25 januari onthult het stadsmagazine het tweede deel:

“De start en finish liggen dit jaar niet meer aan het Steen, maar wel aan de grote parkloods in Park Spoor Noord (1), waar meer ruimte is. Na de start lopen de deelnemers het park uit langs de Viséstraat en passeren ze het zwem- en stoombadencentrum in art-decostijl in de Veldstraat (2). Nog in de Veldstraat passeren de lopers de Louizaplaats (3), een verborgen steegje met arbeiderswoningen uit 1880 dat inmiddels beschermd is. Op het Willy Vandersteenplein (4), waar grote Suske & Wiske-tekeningen herinneren aan de legendarische striptekenaar van de Seefhoek, lopen de deelnemers door een poort onder een huis naar de kleurrijke Handelstraat, waar winkeliers exotische koopwaar aanbieden. Via de Zettermanstraat, de Duinstraat, de Lange Zavelstraat en een stukje van de Lange Beeldekensstraat loopt het parcours verder door de Offerandestraat – ook wel ‘de Meir van de Seefhoek’ genoemd- tot aan Designcenter De Winkelhaak (5). Daar gaat het linksaf via de Lange Winkelhaakstraat tot aan de Carnotstraat, waar de deelnemers rechtsaf slaan en over het Astridplein het Centraal Station (6) binnenlopen om er weer uit te komen langs het Kievitplein.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?