Nocturne Urban Trail in Mechelen: koud, maar sfeervol

De verlichte historische gebouwen en monumenten vormden zaterdagavond voor de derde keer het decor voor de Gazet Van Antwerpen Urban Trail Mechelen. De afsluitende manche van de NN Urban Trail Series eindigde met een kille, maar tegelijk hartverwarmende nocturne over tien kilometer.

Net als vorig jaar stonden onder andere Brouwerij het Anker, het Groot Begijnhof, het Aartsbisschoppelijk Paleis, de Kruidtuin, de Oude Vleeshalle en het Stadhuis – inclusief het kantoor van Burgemeester Somers- op de parcourskaart. Maar ook wie vorig jaar al deelnam, ontdekte nieuwe locaties. Zo liepen de ’trailers’ door onder andere het Museum Kazerne Dossin en het schepenhuis.

In het Stadhuis zaten zelfs Sinterklaas en Zwarte Piet de deelnemers op te wachten voor een extra duwtje in de rug. Een letterlijk duwtje in de rug werd best niet gegeven tijdens de Nissan Reverse Run in het Busleyden Atheneum Campus Pitzemburg. Daar konden deelnemers door achteruit te lopen kans maken op een Nissan Juke. Een uitdaging die gretig werd aangegaan door het merendeel van de deelnemers.

Die hadden overigens eerder al hun hart laten spreken. De deelnemers aan de Gazet Van Antwerpen Urban Trail Mechelen konden bij hun inschrijving 5 euro extra storten voor het goede doel. Liefst een op de acht lopers ging hierop in. De opbrengst gaat naar de ngo Plan België die met het ingezamelde geld zal strijden tegen kindhuwelijken in Nepal. Voor de start werd dan ook een cheque van liefst 20.790 euro overhandigd, een opbrengst van de gehele NN Urban Trail Series 2016.

De reeds volzette editie met vijfduizend joggers lokte ook veel supporters naar het centrum van Mechelen. Vooral het supportersplein aan brouwerij Het Anker en de speelplaats van het Romboutscollege waren hotspots voor sfeer en gezelligheid. Het weer was droog, maar uiteraard behoorlijk koud. Gelukkig kon iedereen zich opwarmen aan de ambiance en aan de vuurkorven in de buurt.

Na de Trail kregen de deelnemers nog een Maneblusser van brouwerij Het Anker, warme tomatensoep van Delhaize en een belegde boterham van Aoste om terug op krachten te komen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?