NN nieuwe titelsponsor van Marathon Rotterdam

De Marathon Rotterdam gaat zijn feestelijke jubileumjaar in met NN als nieuwe titelsponsor. Ook heel wat Belgen zullen in de havenstad aan de start staan op de 35ste editie op zondag 12 april 2015.

De sponsorovereenkomst met NN Group (Nationale-Nederlanden en NN Investment Partners, de toekomstige naam van ING Investment Management) is afgesloten voor drie jaar. De verzekeraar en vermogensbeheerder zal in die periode niet alleen fungeren als hoofdsponsor van de Marathon Rotterdam, maar ook van de City-Pier-City Loop (CPC Loop) Den Haag, de grootste halve marathon van Nederland op zondag 8 maart.

Directeur Mario Kadiks: “Vanzelfsprekend zijn wij enorm blij met deze gerenommeerde en gecommitteerde sponsor. NN past uitstekend bij ons. Het voelde vanaf het eerste contact goed. Wij kunnen elkaar als A-merken versterken. De Marathon Rotterdam kan terugkijken op een prachtig verleden en heeft als dé nationale marathon en met NN als nieuwe hoofdsponsor een nog mooier toekomstperspectief. Datzelfde geldt ook voor de CPC Loop Den Haag.”

NN heeft lopen tot speerpunt gemaakt van zijn sportsponsoring. CEO Lard Friese: “We zijn trots dat we deze toonaangevende hardloopevenementen gaan sponsoren. Hiermee willen wij de sport en iedereen die zelf loopt op structurele wijze ondersteunen. Hardlopen is een sport voor iedereen, jong en oud, en verbindt verschillende generaties. Hardlopen past perfect bij NN’s doel om een bijdrage te leveren aan het algemene en financiële welzijn en eenieder aan te moedigen gezond te leven.”

Dat NN oog heeft voor ‘jong en oud’ blijkt ook uit de sponsoring van de Kids Runs. Deze Kids Runs voor de jeugd over afstanden van 1 en 2,5 kilometer worden een dag voor de 35ste NN Marathon Rotterdam, op zaterdag 11 april, op de Coolsingel gehouden als de NN Kids Runs. Mario Kadiks: “NN wil net als wij graag meer mensen, dus ook kinderen, in beweging krijgen én houden.”

De NN Marathon Rotterdam verwacht volgend jaar op de diverse afstanden in totaal 40.000 deelnemers. Onderdeel van de marathon is de nationale titelstrijd. Bij de 41ste NN CPC Loop Den Haag kunnen in 2015 zo?n 45.000 lopers van start gaan.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?