NN Marathon Rotterdam opent inschrijvingen

Op 15 en 16 april verwelkomt het grootste loopfeest van Nederland zowel topatleten als recreatieve lopers voor een sportief hoogtepunt.

De NN Rotterdam Marathon trekt jaarlijks ook heel wat Belgen aan. Dinsdag (8 november) opende de organisatie de inschrijvingen en die vlogen de deur uit. Wil jij er in april bij zijn? Registreer je dan snel. De organisatie van de Rotterdam Marathon laat weten dat voor alle afstanden een gelimiteerd aantal deelnemers zijn. “De ervaring leert dat de startbewijzen snel zijn uitverkocht”, aldus de organisatie. Het marathonweekend begint op zaterdag 15 april met Your Marathon Challenge, The Marathon Rotterdam Walks (5km, 10km, 15km), de NN Kids Runs (1 en 2,5 kilometer) en de City Run (4,2 kilometer). Op zondag 16 april volgen de internationale marathon en de ¼ Marathon. De start van de marathon is om 10.00 uur, de laatste loper wordt feestelijk binnengehaald om circa 16.30 uur.

Inschrijven kan via www.nnmarathonrotterdam.nl 

De organisatie voegt dit jaar een nieuw onderdeel toe aan de zaterdag van het marathonweekend: The Marathon Rotterdam Walk. Duizenden wandelaars kunnen hun hart ophalen met drie wandelafstanden en het finishen op de Coolsingel ervaren.

Snel parcours

De NN Marathon Rotterdam wordt voor de zestiende keer het toneel van de Nederlandse Kampioenschappen. De titelstrijd is zeer op zijn plaats bij de 42ste NN Marathon Rotterdam. Niet alleen vanwege het snelle parcours, dat elk jaar goed is voor vele persoonlijke records. Ook door de unieke ambiance, waarbij de lopers kunnen rekenen op massale ondersteuning door honderdduizenden enthousiaste toeschouwers.

Hoe snel het parcours van de NN Marathon Rotterdam is, bewezen de afgelopen jaren onder anderen ‘Abdi & Abdi’. De Belg Bashir Abdi triomfeerde in oktober 2021 in een Europees record van 2.03.36, tevens parcoursrecord en de snelste tijd ooit in ons land gelopen. In april van dit jaar vestigde Abdi Nageeye, als eerste Nederlandse winnaar, op de Coolsingel een nationaal record van 2.04.56. Bij de vrouwen verraste Nienke Brinkman in 2.22.51 met een prestatie die geen Nederlandse eerder realiseerde.

Nageeye en Abdi, na een meeslepende ontknoping respectievelijk tweede en derde bij de Olympische Spelen in Japan (2021), complimenteerden net als Brinkman de NN Marathon Rotterdam uitgebreid na hun winnende recordraces. Ze roemden het snelle parcours, de voortreffelijke organisatie en de bijzondere sfeer die de lopers vanaf de start onder aan de iconische Erasmusbrug tot en met de finish op de traditioneel bruisende Coolsingel inspireert.

Rotterdam Marathon 2022
FOTO ; Pim Ras

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?