Nike wapent zich tegen de donkere maanden

We mogen nu nog even genieten van een Indian Summer, maar binnenkort gaan herfst en winter toch onverbiddelijk hun intrede doen. Nike presenteert in dat opzicht het HO13 Flash Pack.

Reflecterend, warm, lichtgewicht, waterbestendig en ademend, dat zijn de trefwoorden die bij het HO13 Flash Pack horen. De weergoden en natuurelementen kunnen soms grillig zijn in de komende maanden, maar Nike ziet het als een uitdaging en een deel van de fun.

FLASH PACK FOOTWEAR

We zullen onderaan beginnen met de Nike Flash Pack Footwear. De schoenen van deze lijn hebben elk een unieke reflecterende print, die overdag niet opvalt maar in het donker tot leven komt om de loper zichtbaar te maken. Een drielagige mesh moet de schoen waterbestendig maken maar tegelijk ook ademend maken.

De Nike Flash Pack is verkrijgbaar in zes verschillende stijlen: Nike LunarGlide 5 Shield, Nike Air Pegasus 30 Shield, Nike Free 5.0 Shield, Nike Lunar Eclipse 3 Shield, Nike Zoom Structure Triax 17 Shield en Nike Zoom Vomero 8 Shield.

SHIELD FLASH JACKET

Het Shield Flash Jacket moet het bovenlichaam beschermen tegen weer en wind. Het Storm-Fit 10 materiaal combineert water- en winddichtheid en dat allemaal in een strak design. Subtiel aangebrachte perforaties in de achterkant vergroten het ademend vermogen van het jasje, dat 360° reflecterend is. De handwarmers die uit de mouwen komen en de kap beschermen tegen echt guur weer.

AEROLOFT 800 VEST

Nog voor het bovenlichaam heeft Nike het Aeroloft 800 Vest ontwikkeld. Deze lichtgewicht bodywarmer biedt zowel isolatie (door de wollen en synthetische stoffen) als ventilatie (door de geperforeerde stukken). Het vest is makkelijk op te vouwen tot een klein pakketje voor als je het te warm krijgt tijdens je loop. Aan de achterzijde zit een opbergvakje met reflecterende rits voor extra zichtbaarheid.

Aeroloft is een van de nieuwe kledingtechnologieën die Nike lanceerde onder de noemer Nature Amplified. Dit zich richt op bewegingen van het lichaam, ondersteund door wetenschappelijke gegevens en inzichten van atleten.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?