Nike team juicht weer tweemaal op Ekiden

Het Nike team heeft net als vorig jaar de Acerta Brussels Ekiden op zijn naam geschreven, ondanks fikse tegenstand van Oromia. Ook bij de vrouwen zegevierde Nike opnieuw met een parcoursrecord.

Het team van Nike vierde op het podium. (foto Alain Buyck)

 
De stralende nazomerzon en de gezellige drukte in en rond het Koning Boudewijnstadion maakten een waar loopfeest van de Acerta Brussels Ekiden. Meer dan 600 teams waren van de partij, goed voor een record.

Tia Hellebaut gaf klokslag 13u het startschot voor de aflossingsmarathon. Een uur daarvoor hadden honderden kinderen hun moment de gloire op de piste al beleefd op de Chiquita Kids Run.

Bram Coppens van titelverdediger Nike Bowerman ging als snelste van start op het eerste lastige rondje van 5 km richting Park van Laken en terug. Toch was het Alemu Tariku Mamo van Oromia die na een kwartier als eerste terug de piste opdraaide, op enkele seconden gevolgd door Coppens. Bij de vrouwen werd het veld net als vorig jaar aangevoerd door Nike Bowerman met Lyndsey De Grande als startloopster.

Bij de tweede wissel na 15 km had Dame Tasama Faisa de voorsprong van de Oromia’s al uitgebreid tot een kleine minuut op Hans Janssens van Nike. 

Pieter Rijnders nam de volgende 5 km voor zijn rekening voor het Nike team en bracht zijn ploeg terug tot op 20 seconden van Oromia. In de volgende 10 km kwam Rik Ceulemans in zijn op twee na laatste wedstrijd tot op 5 seconden van Brhanu Girma Taddessie, maar bij de wissel moest Rikske Punk toch terug enkele seconden inleveren. 

Sebastien De Witte liep als voorlaatste lid van het Nike team een supersnelle 5 km en ging op en over Tedros Kebede Tulu. De kloof tussen Nike en Oromia bedroeg bij de laatste wissel plots zelfs 20 seconden in het voordeel van de titelverdediger.

Koen Naert breidde de voorsprong voor Nike nog uit in de afsluitende 7,5 km en finishte in een tijd van 2:11:20. Abdi Nagasaa Wayessa finishte voor Oromia als tweede op 53 seconden.

Bij de vrouwen kwam het Nike team, met Corinne Debaets als slotloopster, zoals verwacht als eerste over de meet. Met 2:35:28 zetten ze zelfs een nieuw parcoursrecord neer.

Op de Nationale Interclub kregen we bij de mannen een volledig Oost-Vlaams podium. Pieterjan De Bosscher kwam voor Lokeren als eerste over de meet. In de spurt om de tweede plaats bleef KAA Gent nog net Eendracht Aalst voor. Bij de vrouwen zegevierde DC Leuven Atletiek net als de voorbije jaren, voor AV Roeselare en Londerzeel.
Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?