Nike+ Sportband maakt iPod overbodig

We hadden al de Nike+iPod, maar binnenkort komt daar de Nike+Sportband bij. Het principe blijft hetzelfde, maar je hebt er geen iPod meer voor nodig. Het toestel wordt in april op de markt verwacht.

De Nike+Sportband foto the-gadgeteer.com
In 2006 kwam Nike met een heel nieuw revolutionair concept. Met de Nike+iPod kunnen lopers voortaan door middel van een sensor op de loopschoenen belangrijke trainingsdata, zoals de gelopen afstand of het calorieverbruik, aflezen op de iPod. Die gegevens kunnen na de training naar de computer worden overgebracht. 

De Nike+ Sportband werkt op identiek dezelfde manier als de Nike+iPod, maar je hebt hiervoor geen iPod meer nodig. De Nike+Sportband kan je als een horloge om je arm dragen. Hierop kan men dan snelheid, afstand, tijd en het calorieverbruik aflezen. En net zoals bij de Nike+iPod kunnen die gegevens achteraf worden opgehaald naar een PC. Die gegevens kan men dan rechtstreeks ingeven op Nikeplus.com. Zo kan je je eigen progressie vergelijken met die van anderen en maak je deel uit van een van de grootste online loperscommunity’s van het moment.

Een van de grootste bedenkingen bij de Nike iPod was dat het ingewikkeld in elkaar zit. Doordat de bijgeleverde Sportband perfect is afgesteld op de sensor, die aan de schoenen moet worden bevestigd, heeft men de bediening poepsimpel kunnen houden. Een druk op de startknop en de training kan beginnen.

De Nike+Sportband komt uit in april en kost net geen zestige euro. Hierbij moet nog wel het Nike+ Sportkit bijgekocht worden (29 euro).

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?