Nike loopt en zingt

Nike heeft zijn nieuwe Free Run-collectie gelanceerd met de nodige toeters en bellen. Een minifilm en een liedje moeten duidelijk maken hoe de Nike-schoenen lopers met elkaar kunnen verenigen.

Verliefde mensen doen soms rare dingen, zoals door het hele land lopen om elkaar te kunnen zien. Dat is de insteek van “I Would Run To You“, de minifilm waarmee Nike de nieuwe Free Run-collectie promoot.

Met het filmpje gaat ook een hele sociale mediacampagne gepaard, die lopers uitdaagt om hun sterkte te testen door tijdens het sporten mee te zingen met een speciale Nike Free Running Karaoke Mix. Het nummer uit de film is ook gratis te downloaden op de website van Nike.
 
De Nike Free Run collectie 2012 bestaat uit de modellen 3.0, 4.0 en 5.0 en is lichter en soepeler dan ooit tevoren. De schoenen geven je het gevoel op blote voeten te lopen, maar bieden toch een minimale ondersteuning. De nieuwe 5.0 – eigenlijk de Free Run+ 3 – geeft in vergelijking met de andere twee een tikkeltje meer bescherming dankzij de Dynamic Support. De 3.0-versie is de meest flexibele versie en benadert dus het dichtst het blootvoets lopen.

De diepe groeven die zorgen voor de flexibiliteit zijn gebleven, maar de plaatsing is zo veranderd dat ze in het middenvoetgedeelte van de schoen in de richting van de afwikkeling liggen.

Een dunnere tussenzool met minder offset, dit is het verschil tussen de hoogte in de hiel en de voorvoet, stimuleert het landen op de middenvoet. De Free Run+ 3 heeft 8mm offset, de Free 4.0 met 6mm iets minder en de Free Run 3.0 V4 heeft slechts een offset van 4mm.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?