Nike lanceert felbegeerde Air Zoom AlphaFly NEXT%

Toen Kipchoge de grens van de 2 uur op de marathon verbrak, droeg hij een prototype van de Nike Air Zoom Alphafly NEXT%. Gisteren werd meer informatie onthuld over deze spectaculaire hardloopschoen.

De Nike Air Zoom AlphaFly NEXT% die Eliud Kipchoge droeg in Wenen in oktober 2019, was een prototype dat volledig op zijn maat was gemaakt. Er werd gekeken naar zijn loopstijl en techniek, en rekening gehouden met zijn eisen en wensen. Met deze spectaculaire wedstrijdschoen slaagde Kipchoge erin om een schitterende recordtijd neer te zetten op de marathonafstand (1:59:40). 

Vorige week kondigde World Athletics veranderingen aan in het schoenenregelement. Volgens de nieuwe regels mogen lopers na 30 april niet meer deelnemen aan een wedstrijd met een schoen die nog geen vier maanden in de winkel ligt. Bovendien zijn alle schoenen met meer dan één carbonplaat of een zool dikker dan 40 mm verboden. Naar aanleiding van de aangekondigde wijzigingen werd er druk gespeculeerd over Kipchoge’s sub-2 uur marathon in Wenen met het Nike Alphafly-prototype, dat naar verluidt uit drie carbonplaten bestaat. Velen vroegen zich af wat de nieuwe regels betekenden voor het schoenmodel.

Op de Olympic Summit in New York kondigde Nike gisteren de lancering van de Nike Air Zoom Alphafly Next% voor het grote publiek aan. Het zou een schoen zijn met een carbonplaat over de hele lengte van de zool en meerdere luchtkamers (?zoom air pods?). De officiële zoolhoogte is nog niet bekend, maar Nike liet wel al weten dat de schoen sowieso ‘legaal’ blijft en dus wellicht zal gedragen worden door Kipchoge op de Olympische Spelen in Tokio deze zomer.

Zin om in de voetsporen van Kipchoge te (proberen) treden? De Nike Air Zoom Alphafly NEXT% is beschikbaar voor Nike-leden vanaf februari 2020, en later dit jaar voor alle lopers! Meer info over deze felbegeerde schoen vind je op de website van Nike.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?