Nike en TomTom maken GPS-sporthorloge

Nike en TomTom hebben de handen elkaar geslagen voor de ontwikkeling van een GPS-sporthorloge. De Nike+ SportWatch GPS moet van lopen een compleet nieuwe ervaring maken.

Voor de nieuwe Nike+ SportWatch GPS maakt Nike gebruik van de expertise van TomTom op het gebied van locatie -en navigatieoplossingen. Voor de Nederlandse fabrikant van navigatiesystemen is de samenwerking met Nike een onderdeel van de strategie om zich te bewegen in de snelgroeiende sport en fitnessmarkt.

Tijdens het lopen werken de GPS-ontvanger en de Nike+ Sensor samen om zo de exacte snelheid en afstand op te kunnen slaan. Met slechts drie knoppen en een overzichtelijk en duidelijk leesbaar touchscreen kan je tijdens de inspanning al zien hoe ver, hoe lang en hoe snel je al gelopen hebt en hoeveel calorieën er zijn verbrand. Daarnaast kan je je prestaties ook verbeteren, bijvoorbeeld door geluidssignalen tijdens een intervaltraining.

Na het hardlopen kan de Nike+ SportWatch GPS worden aangesloten op een USB-poort. Vervolgens wordt de informatie overgezet naar nikeplus.com. Hier ziet de hardloper de route, het totaal aantal gelopen kilometers en snelheid van de meest recente run. Eerdere runs worden uiteraard ook opgeslagen.

De Nike+ SportWatch GPS is vanaf 1 april al te koop in de Verenigde Staten en Engeland en is tevens verkrijgbaar via www.nikestore.com. Bij ons zou hij vanaf 1 juli in de winkel moeten liggen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?