Nike combineert het beste van twee werelden

Nike heeft de Free Flyknit gelanceerd. Het nieuwe paradepaardje combineert twee succesvolle technologieën van de laatste jaren: de zool van de Free en de bovenkant van de Flyknit.

De Nike Free Flyknit is ontworpen om mee te buigen met de voet in beweging. Dit alles onder het mom van Nikes ‘Nature Amplified’, waarin de ervaring van zowel de wetenschap als atleten gecombineerd wordt.

De basis van de schoen wordt gevormd door de Nike Free+ 5.0 zool, die tussen het blootvoets en met een traditionele loopschoen lopen in zit. De extreem flexibele zool maakt een natuurlijke beweging mogelijk en de diagonale groeven zorgen voor een betere grip.

Het vernieuwde Flyknit bovenwerk sluit aan als een tweede huid en zorgt ervoor dat de voet stevig in de schoen vast zit. De wetenschappers van het Nike Sport Research Lab pasten hierop het zogenaamde Zoned Performance Mapping toe: waar de voet veel beweegt, bijvoorbeeld de bovenkant, is het gebruikte materiaal lichter, terwijl het bij de hiel en de tenen dan weer steviger is. Leuk weetje: doordat de bovenkant uit één geheel bestaat, is het restafval uit de productie teruggebracht met gemiddeld 88%.

De adviesverkoopprijs van de Nike Free Flyknit bedraagt 160 euro. Momenteel is hij in ons land enkel te verkrijgen bij RS Lab in Zwijndrecht, Addict in Antwerpen en Jogging+ en Trakks in Brussel.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?