Nike Air Max blaast 27 kaarsjes uit

Nike viert vandaag Air Max Day. Exact 27 jaar geleden werd de eerste Air Max gelanceerd. Dat wordt gevierd met een limited edition-schoen die gebaseerd is op het allereerste model.

Het begon allemaal eind jaren ’70, toen ruimtevaartingenieur Frank Rudy op het ingenieuze idee kwam om een Air-Unit toe te voegen aan de tussenzool. Deze nieuwe vorm van demping wijzigde voorgoed de manier waarop Nike loopschoenen maakt. Toch zou het nog tien jaar duren vooraleer de eerste Nike Air Max op de markt kwam. 26 maart 1987 staat dan ook in het rood omcirkeld in de geschiedenisboeken van Nike. 

27 jaar later is het experiment uitgegroeid tot een icoon. Ondertussen zijn al tientallen modellen de revue gepasseerd, zoals de Air Max Light, Air Max BW, Air Max 90, Air Max 93, Air Max 95, Air Max 97, Air Max 360 en de meest recente Air Max Lunar90

Om 27 jaar Air Max te vieren brengt Nike een gelimiteerde verjaardagsversie uit. De nieuwe schoen is gebaseerd op het allereerste model, met dezelfde rood-witte kleuren en een nieuwe fluogele tussenzool om de Air-Unit te accentueren. Op de tong van de schoen verwijst het 3.26 embleem naar de lanceringsdatum.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?