Nieuwe World Series leidt naar Ultra-Trail du Mont-Blanc

De Ultra-Trail du Mont-Blanc (UTMB) is 's werelds meest prestigieuze ultratrail. Wie hieraan wil deelnemen, kan zich vanaf volgend jaar trachten te kwalificeren via de gloednieuwe UTMB World Series.

De UTMB World Series wordt de opvolger van de Ultra-trail World Tour. Deze UTMB World Series bestaat uit vier soorten events. Van het laagste tot het hoogste niveau zijn dit de UTMB World Series Qualifiers, de UTMB World Series Events, de UTMB World Series Majors en de UTMB World Series Finals.

Die ‘Finals’ is het topje van de piramide, de Ultra-Trail du Mont-Blanc. Op dit legendarische event in de Alpen – op Frans, Zwitsers en Italiaans grondgebied – worden vanaf 2022 in drie categorieën de UMTB World Series-kampioenen (m/v) gekroond: in de zogenaamde OCC (50K), CCC (100K) en UTMB (100M). Die ‘100M’ is de meest prestigieuze, want meer dan 160 km door de bergen lopen en daarbij meer dan 10.000 positieve hoogtemeters overwinnen, is niet voor doetjes.

Je startbewijs afdwingen voor de Ultra-Trail du Mont-Blanc kan via de andere wedstrijden van de UTMB World Series. Momenteel zijn er al zeven bekend:

– Mozart 100 by UTMB (Oostenrijk)
– Val d’Aran by UTMB (Spanje)
– Thailand by UTMB (Thailand)
– Panda Trail by UTMB (China)
– Gaoligong by UTMB (China)
– Tarawera Ultramarathon by UTMB (Nieuw-Zeeland)
– Ultra-Trail Australia by UTMB (Australië)

In de tweede helft van dit jaar zullen aan dit lijstje nog een pak nieuwe evenementen, verspreid over heel de aardbol, toegevoegd worden. Wie voorin eindigt, zal zich automatisch plaatsen voor de Finals op de Mont Blanc, maar door deel te nemen aan een kwalificatiewedstrijd krijg je sowieso toegang tot een loterij waarin je kans maakt op deelname aan de Ultra-Trail du Mont-Blanc.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?