Nieuwe trend: slow jogging (video)

Na plogging lijkt er een nieuwe trend op komst: slow jogging!

Plogging (afval verzamelen tijdens je looptocht) waaide eerder dit jaar over van Zweden naar onze contreien. Nu klopt slow jogging op de deur. Het is een trend die zijn oorsprong kent in Japan. Daar predikt professor Hiroaki Tanaka al enkele jaren het belang van slow jogging. In Europa krijgt deze loopvariant ook meer voet aan grond. Vooral in Duitsland doen steeds meer mensen aan slow jogging.

Je hoeft geen hogere studies gedaan te hebben om te weten dat je bij slow jogging niet als een kanonskogel vooruitgaat. Het komt erop neer om kleine passen te nemen. Het tempo is voor iedereen anders, maar leunt dichter aan bij wandelen dan lopen. Je zet af met je voorvoet (wel opletten als je ermee begint, want een te bruuske omschakeling kan achillespeesklachten met zich meebrengen).

Volgens professor Tanaka is lopen met een gestaag tempo ideaal om je bloeddruk te verlagen en je algehele conditie te verbeteren. Wie wil zien hoe het eraan toegaat: check het filmpje hieronder. Inderdaad: het gaat nog trager dan je denkt.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?