Nieuwe sporthorloge met accurate hartslagmeting

Suunto Spartan Sport Wrist HR is uitgerust met optische polshartslagmeting die qua nauwkeurigheid nauwelijks onderdoet voor een borstband.
De sensor berekent met behulp van drie leds, onderaan het horloge, je hartslag via je pols. Of het nu gaat om triathlon, zwemmen, fietsen, hardlopen, adventure racing of wintersport, de nieuwe Suunto combineert een zeer uitgebreide set sportfuncties met nauwkeurige polshartslagmeting en is daarmee de ideale wristtop computer voor de veeleisende sporter.
 
Waterbestendig
 
Het sporthorloge wordt met de hand gemaakt in Finland en gebouwd om alle omstandigheden te doorstaan. Het horloge is waterbestendig tot 100 meter diepte en voorzien van een extreem robuust aanraakkleurenscherm met een brede kijkhoek en zeer goede zichtbaarheid bij fel zonlicht. Voor je multisport-avonturen biedt de horloge begeleide route-navigatie, een digitaal kompas en hoogtemeting op basis van GPS. De batterijduur bedraagt 12 uur.
 
Met GPS/GLONASS route-navigatie, optische polshartslagmeting en ingebouwde accelerometer houdt het horloge zeer nauwkeurig trainingen bij en biedt het veelzijdige informatie over je vooruitgang in een groot aantal sporten. Daarnaast houdt het ook je algemene activiteiten 24/7 bij: aantal stappen, calorieverbruik en actieve tijd.

Het nieuwe horloge gebruikt de PerformTek biometrische meettechnologie van Valencell. Volgens tests van dit hightech bedrijf levert deze optische polshartslagmeting een nauwkeurigheid die ongekend is in de markt. Nagenoeg net zo accuraat als een borstband, met een marge van 5 procent in 89 procent van de tijd.

 
Suunto Spartan Sport Wrist HR is vanaf april verkrijgbaar bij outdoorwinkels en webshops. Consumentenadviesprijs 499 euro. Ga voor meer informatie naar www.suunto.com/spartansportwristhr. Info algemeen: www.suunto.com en www.movescount.com.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?