Nieuwe schoen met nieuwe technologie: Nike Epic React

Nike maakte zopas bekend dat het in februari een nieuwe schoen lanceert: de Epic React. Het is de eerste loopschoen die gebruikmaakt van de nieuwste foamtechnologie 'Nike React'.

De Epic React is ontworpen om de impact te dempen en er tegelijk voor te zorgen dat je minder energie verliest. Nike wijst erop dat hij 5 procent lichter en 11 procent zachter is dan voorganger Lunar Epic 2, en dat de Epic React 10 procent meer energie behoudt. Bovendien voelt hij licht aan en is hij volgens Nike toch slijtvast genoeg om trainingen in gure weersomstandigheden te doorstaan.

Voor het bovenwerk werd het naadloze Nike Flyknit gebruikt. De zool – met React-foam – moet oneffenheden in het wegdek beter opvangen dan vroeger, terwijl de middenzool hoger en breder gemaakt werd om de vorm beter te behouden en een goede basisondersteuning te bieden. De middenzool bestaat uit één stuk React-foam (geen drager of ander bindmiddel), waardoor het zooloppervlak dempend en ondersteunend is. Aan de voorvoet en de hiel zit ook nog een rubberen onderdeel, waardoor je als loper meer grip moet krijgen en de schoen langer meegaat.

De Epic React wordt op 22 februari gelanceerd. Hij zal 150 euro kosten. Meer detailshots van de schoen vind je in deze fotoreeks.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?