Nieuwe Polar geeft je meteen feedback

Stap voor stap trainingsbegeleiding, GPS-functie en instant feedback. Dat zijn de trefwoorden van het nieuwe Polar-trainingshorloge RCX3, dat nu ook een Nederlandstalige gebruikersinterface heeft.

De nieuwe functie Training Benefit geeft motiverende feedback en een gedetailleerde analyse op basis van trainingsintensiteit en duur van de training. Nadien kan je op polarpersonaltrainer.com het volledige trainingsbestand raadplegen voor nog meer details en analysemogelijkheden. Je kan er je trainingen ook delen met vrienden en je volgende sessies plannen op basis van de informatie over je trainingsbelasting.

Smart Coaching geeft begeleiding bij de planning, tijdens het trainen en de analyse achteraf. Met persoonlijke sportzones train je aan de juiste intensiteit. Je beschikt over sportspecifieke trainingsinformatie voor alle vormen van uithoudingssport (gemiddelde paslengte, pasfrequentie, trapfrequentie, loop- of fietssnelheidsgegevens,…).

“De RCX3 is uniek omwille van de snelle feedback na afloop van elke training,” zegt Joona Laukka, Cycling, Running & Multisport Segment Manager bij Polar Electro Oy. “De RCX3 geeft in detail weer wat het resultaat is van je training op basis van hartslagmeting gedurende de sessie. Op die manier helpt deze trainingscomputer de gebruiker inzicht te krijgen in hoe zijn lichaam reageert. Smart Coaching staat voor de interpretatie van wat je hart vertelt over je training.”

VIER SETS

De RCX3 is een zeer flexibel trainingssysteem. Zowel het dames- als herenmodel zijn beschikbaar in vier verschillende uitvoeringen.

Je kan starten met de basisset die naast de basisunit bestaat uit een comfortabele storingsvrije borstband van textiel. Later kan je de trainingscomputer in functie van je specifieke wensen upgraden en aanpassen met de compatibele sensoren.

De run set is bestemd voor de loper die zijn looptechniek wil verbeteren. De s3+ stride sensor, voorzien van een stevige schoenbevestiging, garandeert zeer nauwkeurige meting van loopsnelheid/tempo en afstand. De kleine, erg lichte, waterdichte en schokbestendige sensor geeft je pasfrequentie en gemiddelde paslengte weer om je te helpen je looptechniek te verbeteren. De RCX3 berekent bovendien je Running Index en geeft een score aan je looptraining op basis van snelheid en afstand gemeten met de stride sensor of GPS.

De RCX3 Bike met Polar CS Speed W.I.N.D snelheidssensor meet fietssnelheid en afstand. De CS trapfrequentie sensor met W.I.N.D. technologie is een optie. In Sport Profiles kan je de instellingen voor twee fietsen programmeren.

De GPS set maakt gebruik van de ultracompacte G5 GPS sensor voor zeer nauwkeurige meting van snelheid/tempo en afstand. Na afloop van de sessie kan je de afgelegde route en de bijhorende trainingsdata op elk ogenblik van het traject bekijken via polarpersonaltrainer.com. De G5 GPS sensor is overal inzetbaar. Hij is licht om dragen met de GPS clip of gewoon in je zak. De sensor is op te laden via micro USB en heeft een gebruiksduur tot 20u. 

VANAF 169,90 EURO

De RCX3 is voorzien van een groot display dat tot drie informatielijnen kan geven en dat door de gebruiker kan gepersonaliseerd worden. Met Sport Profielen kan je snel de instellingen van het display wisselen in functie van de sport die je beoefent. De natuurlijke plaatsing van de knoppen garanderen een vlotte bediening en de ventilerende polsband biedt extra comfort. De RCX3 is vanaf de lancering beschikbaar in een dames en heren model. Beide modellen vallen op met hun slank en elegant design.

De RCX3 GPS is beschikbaar vanaf april 2012 voor 279,90 euro, de RXC3 Run vanaf april 2012 voor 249,90 euro, de RCX3 Bike vanaf juni 2012 voor 199,90 euro en de RCX3 vanaf juni 2012 voor 169,90 euro.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.