Nieuwe Nike React Infinity Run voorkomt blessures

De nieuwste Nike-schoen focust op blessurepreventie en combineert het beste van 2 eerdere modellen.
De Zoom Vaporfly 4% werd in 2017 ontworpen om snelheid en een economische loopstijl te bevorderen. Datzelfde jaar creëerde Nike ook de React: een schoen met vernieuwde dempingstechnologie en verbeterde energieteruggave. De nieuwte Nike React Infinity Run combineert nu deze twee technologieën met het doel om hardnekkige loopblessures te voorkomen. 
De React Infinity Run zorgt voor een zachte, responsieve demping (de middenzool bevat 24% meer van de Reacts cushioning foam dan het eerdere model). De vorm van de React Infinity lijkt dan weer meer op de Zoom Vaporfly 4%: de schoen die het lichaam extra naar voren stuwt, voor een betere landing en afrol zorgt en de transitie van hiel- naar midden- en voorvoetlanding vergemakkelijkt. De extra ondersteuning van de bredere middenzool brengt de voet in een rechte positie, waardoor die minder hard van links naar rechts beweegt en zo het risico op blessures vermindert. 
52% minder blessurekans
Volgens Nike is deze schoen ideaal voor ‘basistrainingen’ van gemiddelde afstand en loopsessies aan een matige intensiteit. Een externe studie van The Birtish Columbia Sports Medicin Research Foundation testte de schoen bij 226 lopers en toonde aan dat zij die met de Nike React Infinity liepen 52% minder kans hadden op een blessure dan zij die met de controleschoen liepen. 
De schoen komt uit in januari 2020.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?