Nieuwe natuurloop in Vlaanderen zorgt voor mijlpaal

Vlaanderen is weer een natuurloop rijker. In Vlaams Brabant werd er recent eentje geopend: de twintigste in totaal.

Het Agentschap voor Natuur en Bos, Sport Vlaanderen en de gemeentebesturen van Liedekerke en Ternat (Vlaams Brabant) openden recent de gloednieuwe 100% natuurloop Liedekerke – Hertigembos. Een natuurloop is een permanent parcours dat lopers langs unieke natuur in Vlaanderen brengt. Het is de 6de 100% natuurloop in de provincie Vlaams-Brabant, de 20ste in Vlaanderen, een mooie mijlpaal.

“Met de natuurloop van Liedekerkebos en Hertigembos wordt er een prachtig parcours aan de loopomlopen toegevoegd. Hier kom je voor de rust, de stilte en de natuur in een verrassend mooi en afwisselend landschap, zegt Wim De Maeyer, Regiobeheerder bij het Agentschap voor Natuur en Bos.

De groene lus van 4,7 km start aan de parking van het Liedekerkebos (Eduard Schelfhoutstraat 188, Liedekerke). De blauwe lus van 5,2 km start ter hoogte van de voetgangersbrug in de Dahlialaan in Ternat. Onderweg kan je makkelijk van het ene parcours op het andere overgaan waardoor je beide dus perfect kan combineren om een langere afstand te lopen.

Zelf op zoek naar een natuurloop in jouw buurt? Check dan zeker de link hieronder.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.