Nieuwe naam voor Brussels Marathon & Half Marathon

Brussels Airport is de komende drie jaar de nieuwe titelpartner van Brussels Marathon & Half Marathon. De wedstrijd vindt dit jaar plaats op 28 oktober.

Als nieuwe titelsponsor van de Brussels Marathon & Half Marathon wil Brussels Airport alle deelnemers, professioneel of amateur, debutant of geroutineerd loper, jong of oud, uit Brussel of de rest van het land, een sportieve uitdaging aanbieden dicht bij de luchthaven. Als sponsor zal Brussels Airport ook de luchthavenmedewerkers aanzetten om deel te nemen aan een van de verschillende wedstrijden van het evenement.

“Als luchthaven met een wereldwijd netwerk bestemmingen willen we de naam en faam van de Brussels Airport Marathon & Half Marathon internationaal nog beter bekend maken. Dit evenement met internationale uitstraling is een perfecte gelegenheid om alle Belgen samen te brengen met een gemeenschappelijk sportief doel, en om naar een groot publiek de toeristische troeven van onze hoofdstad en ons land uit te spelen, zoals de architectuur, de stripcultuur of onze gastronomie”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

De Brussels Airport Marathon & Half Marathon zal voor het tweede jaar op rij deel uitmaken van de Great Run Series, een verzameling prestigieuze langeafstandslopen in Europa en een hoogstaand kwaliteitslabel. Daarmee trekt het evenement een steeds groeiend internationaal publiek dat lopen wil combineren met een bezoek aan Brussel. Vorig jaar kwam 20% van de ruim 13.000 deelnemers uit het buitenland.

Inschrijven mogelijk vanaf 28 februari

De 15de editie van de Brussels Airport Marathon & Half Marathon vindt plaats op 28 oktober 2018. Die datum geeft de meeste lopers iets meer voorbereidingstijd na de zomervakantie waarin trainingen vaak op een lager pitje staan. Inschrijven kan vanaf woensdag 28 februari.

Lopen voor het goede doel

De Brussels Airport Marathon & Half Marathon steunt de Demoucelle Parkinson Charity ,die zich inzet voor onderzoek naar een oplossing voor de ziekte van Parkinson. Wie zich inschrijft voor een van de afstanden van de Brussels Airport Marathon & Half Marathon, zal ervoor kunnen kiezen 10 euro of een vrij bedrag te schenken aan dit goede doel. Brussels Airport Company engageert zich om het totale geschonken bedrag te verdubbelen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?