Nieuwe Gel-Kayano komt eraan

ASICS komt dit voorjaar met een nieuwe Gel-Kayano. De 18de versie van deze schoen doet zijn reputatie van topper in de anti-pronatiecategorie opnieuw alle eer aan.

Door de mix van demping en ondersteuning is de Gel-Kayano 18 perfect voor licht tot gemiddeld overpronerende lopers. Hij is ideaal voor lange trainingslopen en biedt zowel de ondersteuning als het comfort die lopers nodig hebben.

In het hakgedeelte van de schoen omvat een nieuwe externe hielkap (External Heel Clutch) de voet op een stevige wijze. Deze kap verhoogt niet alleen het comfort, maar zorgt er ook voor dat het herenmodel slechts 325 gram (maat 9) en het damesmodel 275 gram (maat 7) weegt. Daarmee is de 18 het lichtste Gel-Kayano model ooit.

De nieuwe hielkap biedt samen met de Personal Heel Fit (P.H.F.) een naadloze pasvorm op maat en minimale hielwrijving. Dit vermijdt eventuele problemen tijdens het lopen.

Een andere factor die ervoor zorgt dat het gewicht van de schoen beperkt blijft, is het loskoppelen van de tussenzool met het Dynamic DuoMax Support-systeem op de mediale kant. Deze dual density-middenzool helpt de graad en snelheid van de pronatie corrigeren, wat de loper betere ondersteuning en stabiliteit oplevert.

Bovendien is ASICS’ bestaande genderspecifieke Soft Top DuoMax-laag voor vrouwen nu ook beschikbaar in een versie voor mannen. Met een hardheid van 55 biedt de nieuwe, zachtere bovenlaag mannelijke lopers meer comfort, terwijl vrouwen blijven genieten van de soepele 48-hardheid-toplaag, specifiek voor vrouwen.

In de nieuw ontworpen bovenlaag heeft ASICS het Biomorphic Fit-systeem verplaatst van de mediale naar de laterale kant, voor een nog betere pasvorm. Een nieuw stretchgaas vervolledigt de pasvorm en doet de schoen mooier ogen, staat te lezen op de website van ASICS.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?