Nieuwe Garmin Forerunner 225 met ingebouwde hartslagmeter (VIDEO)

De Garmin Forerunner 225 is het eerste GPS-horloge van Garmin met ingebouwde hartslagmeter. De sensor in het horloge meet de hartslag aan de pols, je hebt dus geen hartslagband meer nodig.

De optische sensor van de Forerunner 225 projecteert een groene lichtstraal op je huid en meet daarna de hoeveelheid teruggekaatst licht. Een slimme filter detecteert kleine veranderingen in het bloed en zet die om in een hartslag. De rubberen rand aan de achterkant van het horloge blokkeert omgevingslicht om de hartslag zo nauwkeurig mogelijk te bepalen.

De Forerunner 225 geeft de hartslagzone aan de hand van kleuren weer. De meter kleurt grijs in de opwarmzone (vanaf 50 % van de maximale hartslag). De lichte zone (vanaf 60 %) is blauw, de aerobe (vanaf 70 %) groen. Een oranje kleur betekent dat je de drempelzone van 80 % hartslag bereikt hebt. Rood is de maximale zone, die bij 90 % van de maximale hartslag begint. Die kleurrijke interface zorgt ervoor dat je in één oogopslag de zone kan aflezen, zodat je je volledig op het lopen kan blijven focussen.

Het nieuwe horloge van Garmin maakt gebruik van GPS om afstand en tempo te berekenen, maar beschikt ook over een ingebouwde versnellingsmeter. Daarmee kunnen afstand- en tempogegevens van een indoortraining vastgelegd worden zonder dat daarvoor een aparte voetsensor nodig is. De activity tracking functie van de 225 houdt het aantal stappen en calorieën per dag bij.

Bij het eerste gebruik van de Forerunner 225 worden de zones ingesteld op basis van leeftijd en geschatte maximale hartslag. De zones kunnen handmatig aangepast worden op het horloge zelf of via Garmin Connect, de online community waar alle activiteiten opgeslagen, gepland of gedeeld kunnen worden. Via Garmin Connect kunnen vrienden je activiteiten live volgen en je statistieken in real time bekijken.

De Garmin Forerunner 225 is te koop voor 299 euro.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?