Nieuwe Garmin Enduro richt zich op duursporters & traillopers

Met de Enduro smartwatch leg je nog langere afstanden af.
Het nieuwe gps-multisporthorloge van Garmin is speciaal ontworpen voor duur- en presatiesporters. Dankzij de power management modes en een Power Glass-lens voor opladen met zonne-energie gaat de batterij tot wel 65 dagen mee. 
De Enduro beschikt naast algemene gezondheids-, herstel- en trainingsfuncties ook interessante features speciaal voor traillopers. Zo is er de Trail Run VO2 Max, die je cardiovasculaire fitheid meet en zich aanpast aan de omstandigheden van het pad. De verbeterde ClimbPro Trail geeft je realtime info over de huidige en komende beklimmingen, waaronder de helling, de afstand en het hoogteverschil. 
Voor wie vaak onbekend terrein trotseert, zijn ook de vele navigatie- en connectiviteitsfuncties niet onbelangrijk: met de Enduro heb je toegang tot verschillende globale satellietsystemen waardoor je kan navigeren in gebieden waar dat voor een klassieke gps-toestellen moeilijker zou zijn. Ook een hoogtemeter en barometer om het weer te monitoren en een elektrisch kompas met 3 wijzers bieden je  waardevolle informatie. Gecombineerd met een Garmin inReach® Mini, kan je snel boodschappen versturen en ontvangen vanaf je pols en je locatie delen met je familie en vrienden, zelfs tijdens de langste sessies die je buiten de zones van het mobiele netwerk brengen. De inReach® Mini heeft ook een SOS-systeem.  
Naast de specifieke functies voor trailrunners, trackt de Enduro ook welzijns- en gezondheidsgegevens, zoals hartslag- en slaapmonitoring, en biedt het verschillende trainings- en herstelfuncties. Het horloge vertelt je hoelang je moet herstellen na een inspanning en geeft je trainingsadvies gebaseerd op je vormpeil en huidige trainingsbelasting. Het multisporthorloge bevat onder meer een Body Battery, die je energieniveau evalueert en waarmee je je trainingssessies en rustperiodes beter kan inplannen. 
Adviesprijs: vanaf 799,99 – 899,99 Euro.
Meer info via Garmin.com

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?