Nieuwe app betaalt je om te sporten

Een extra motivatie nodig om te bewegen? De app Gympact betaalt je voor je bezoek aan de fitness. Als je een sessie mist, ben jij het echter die moet dokken...

Als je Gympact op je smartphone hebt gedownload, kan je aan het begin van elke week aangeven hoeveel workouts je die week wil doen en hoeveel geld je daarop wilt inzetten. Als je dan in het fitnesscentrum aankomt, check je in en moet je er minstens een half uur sporten. 

Aan het einde van de week wordt het geld van degenen die sportsessies oversloegen verdeeld onder hen die hun afspraak wel nakwamen. Per gemiste sessie verdwijnt er minstens 5 dollar (iets minder dan 4 euro) van je rekening. Om jezelf extra te motiveren, kan je dat bedrag ook verhogen.

Als je een sportsessie mist omwille van ziekte moet je niet betalen als je een ziektebriefje van je dokter of werkgever doorstuurt naar de app.

Het systeem lijkt te mooi om waar te zijn, maar volgens de makers van de app werkt het concept echt. Liefst 90 procent van de gebruikers zou zich op deze manier aan de gemaakte afspraak houden.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?