Nieuw wereldrecord: Karel Sabbe loopt volledige Alpen over in 30 dagen

Karel Sabbe is opnieuw een wereldrecord rijker: hij liep een maandlang 2 marathons per dag doorheen de Alpen en verpulverde daarmee het vorige record op de 'Via Alpina'.

Een nieuw huzarenstukje van één van ’s werelds bekendste ultralopers: de Belg Karel Sabbe uit Anzegem slaagde erin om een maandlang elke dag 85 kilometer te lopen langs de Via Alpina.  

Dit wandelpad loopt doorheen acht Europese landen, is 2.631 km lang en telt liefst 140.000 hoogtemeters. Dagelijks liep hij 85 km van het traject, inclusief 4.800 hoogtemeters. Hij startte zijn uitdaging op 7 juli in het Italiaanse Triëste en voltooide de Via Alpina 30 dagen 8 uur en 57 minuten later in Monaco. Daarmee verpulvert hij het vorige record, dat op 44 dagen stond.

Het is reeds de zesde (!) Fastest Known Time van Sabbe, die eerder ook de snelste tijd liep op de GR 5A Kustroute, de Alta Via 2, de Appalachian Trail, de AT: Springer Mtn en de Pacific Crest Trail. Meer straffe prestaties? Hij werd vorig jaar ook wereldkampioen tijdens de Big Dog’s Backyard Ultra en bleef in 2019 als laatste loper overeind in de legendarische Barkley Marathons.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?