Nieuw wereldrecord: 200 ultramarathons in 200 dagen

Op 22 november 2022 begon de Amerikaanse Candice Burt met haar uitdaging: een ultramarathonstreak van 200 dagen. Op 24 mei slaagde ze in haar opzet en schreef ze een wereldrecord op haar naam.

Burt liep elke dag 50 km, door ijzige koude of zinderende hitte; geen dag werd overgeslagen. Al na 23 dagen had ze het wereldrecord beet, dat tot dan op naam stond van haar landgenote Megan Cassidy.

Om iedere dag 50 kilometer te kunnen hardlopen, moest Burt wel heel wat opgeven en leefde ze als het ware in een tunnel. Ze is een alleenstaande moeder van twee tieners, heeft vier honden en een kat en is eigenaar van Destination Trail. In die rol organiseert ze ultratrailavonturen, bij voorkeur in de bergen.

Met iedere dag 50 kilometer hardlopen komen er pijntjes, dagen met weinig energie of mentale blokkades. Toch wist Burt dit iedere dag om te zetten naar een positieve mindset om de kilometers gedaan te krijgen. “It doesn’t matter though and my feelings don’t matter I’m here to do a job. I’m here to get a 50k done every day no matter what. If I feel sad, fine. I’m still running. If I feel weak. Doesn’t matter, running. If I feel pain. Find a way! Breakthrough every single day.” Het waren de levenslessen waarmee ze zichzelf verbaasde over haar eigen kunnen, haar eigen lichaam en de verbondenheid met de natuur. Zo leerde ze haar lichaam en het herstelvermogen ervan meer te waarderen. Maar ze ontdekte ook dat ze minder nodig heeft om gelukkig te zijn, omdat ze net (met minder) meer tijd heeft om zich bezig te houden met de dingen die er écht toe doen.

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?