Nieuw: verzekering voor marathonlopers

India is een loopgek land. Vooral de marathon wint er zichtbaar aan populariteit. Tijd voor sommige bedrijven om op de kar te springen.

Maatschappij Symbo India Insurance Broking pakt uit met een marathonverzekering voor particulieren. Het werkt daarvoor samen met ticketingbedrijf Goeventz, waarlangs je als deelnemer in India vaak moet passeren om je te registreren voor een loopwedstrijd. Wie zich voortaan wil inschrijven voor een marathon via Goeventz, heeft de optie om een marathonverzekering af te sluiten voor 49 rupees, omgerekend … een halve euro. Een klein bedrag. Maar in India wagen jaarlijks naar schatting een paar honderdduizend mensen zich aan de marathon, waardoor Symbo India Insurance Broking er wel degelijk voordeel uit kan halen.

Maar laat ons vooral niet uit het oog verliezen dat je er ook als loper bij gebaat kan zijn. Wie gebruikmaakt van deze verzekering is onder andere ingedekt voor verlies van zijn materiaal tijdens het evenement, medische problemen en afgelasting van de wedstrijd. Als het evenement wordt afgelast, krijg je via de verzekering iets meer dan 100 euro terug. Dat geldt bijvoorbeeld ook als je door een blessure uiteindelijk toch niet kan deelnemen. Bij materiaalverlies recupereer je ongeveer 50 euro. Benieuwd of we binnenkort ook zulke verzekeringen in onze contreien zullen zien.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?