Nieuw trailrunning wereldrecord op legendarische GR 20

De Corsicaan Lambert Santelli heeft afgelopen weekend op zijn eigen eiland een nieuw wereldrecord gevestigd op de legendarische GR20.

De GR20 is een 180 km lange route over een grillig bergmassief van Calenzana in het noorden van Corisca tot Conca in het zuiden van het eiland. Wie de tocht tot een goed einde wil brengen, moet 13.800 hoogtemeters overwinnen.

Lambert Santelli deed het in een recordtijd van 30 uur en 25 minuten. Dat is een verbetering met maar liefst 41 minuten van het vorige wereldrecord, dat sinds 2016 op naam stond van François D’haene. Die familienaam klinkt Vlaams, maar D’haene – drievoudig winnaar van de Ultra-Trail du Mont-Blanc – is een nordist uit de streek van Rijsel.

De 34-jarige Santelli blijft bescheiden na zijn fenomenale prestatie. “Ik ben overgelukkig. Ik heb jarenlang getraind om dit exploot te kunnen verwezenlijken en dat geeft mij enorm veel voldoening”, vertelde de nieuwe wereldrecordhouder in L’Equipe. “Maar dit is een collectieve prestatie. Op papier ben ik lang zo sterk niet als François D’haene en al zijn voorgangers. Maar ik heb kunnen genieten van de steun van de beste helpers en tempomakers van Corsica”, aldus Santelli.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.