Nieuw runningBE magazine met Geert Meyfroidt, schoenenspecial, vooruitblik AG Antwerp 10 Miles,…

De nieuwe runningBE is uit! Voor het maartnummer spraken we met intensivist Geert Meyfroidt over het preventieve en heilzame karakter van lichaamsbeweging, zetten we 50 schoenen op een rij voor weer heel wat kilometers loopgenot en blikken we vooruit op de AG Antwerp 10 Miles met bijzondere loopverhalen. Dit en veel meer lees je in het nieuwste nummer. Ontdek het hier!

Intensivist en professor Geert Meyfroidt is een fervent fietser, maar traint sinds vorig jaar voor de 100km-run voor Kom op Tegen Kanker. Ondertussen heeft hij de loopmicrobe stevig beet. RunningBE sprak de ‘Slimste Mens ter Wereld’ over zijn nieuwe passie en over het belang van beweging voor onze algemene gezondheid.

SCHOENENSPECIAL

Naar jaarlijkse gewoonte presenteren we ook dit voorjaar de nieuwste loopschoenen. Met het juiste advies en een overzicht van 50 loopschoenen helpen we je bij het vinden van jouw ideale paar: van neutrale loopschoenen tot stabiliteit- en trailschoenen.

TRAININGSSCHEMA’S & BLESSUREPREVENTIE

De loopkalender trekt zich weer volop op gang en de kans is groot dat je binnenkort (opnieuw) aan de start staat van een 5 of 10 km-event. Topcoach Paul Van Den Bosch stelde daarom drie schema’s op om je hier optimaal op voor te bereiden. Verder tonen we je doelgerichte oefeningen om de meest voorkomende loopblessures te vermijden en lees je meer over hoe je blijvend progressie kan boeken, zonder het gevreesde plateau te bereiken.

 AG ANTWERP 10 MILES

Op zondag 24 april zullen opnieuw tienduizenden sportievelingen de loopschoenen aanbinden voor het grootste loopfeest van ons land. Ongeacht rang of stand, de AG Antwerp 10 Miles is er voor iedereen. Dat is ook het thema van deze editie. Met drie bijzondere loopverhalen zetten we het thema extra kracht bij. We blikken vooruit met leerkracht Luc Vankrunkelsven, die elk jaar tientallen leerlingen motiveert, met de oprichtster van de Sportstudio, Souhaila Akarkach, en met stadstroubadour Tourist LeMC die zich voor het eerst aan een loopevenement zal wagen.

EN VERDER

– Versterk je immuunsysteem en verbeter je sportprestatie met intermittent living
Psyholopen: hoe wandelen en lopen je mentaal sterker maken
– Vooruitblik op de mooiste stadslopen met de ENGIE Running Tour
Fastfood met een twist: gezonde recepten om verantwoord te genieten
– Het nut en de werking van goede compressiekousen
– …

Ontdek hier de volledige inhoud.

RunningBE magazine is verkrijgbaar in de supermarkt, dagbladhandels en Standaard Boekhandel. Haal het nu in huis, of bestel het online via onze webshop. Je kan het volledige magazine of bepaalde artikels ook digitaal lezen via Blendle.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?