Nieuw running.be magazine: trainingstips, loopmodeadvies & Kürt Rogiers

Bij de start van het nieuwe schooljaar zorgen wij voor een gloednieuw running.be magazine. Zoals steeds boordevol trainingstips, leuke reportages en een bekende loper op de cover.

Kürt Rogiers zie je vanaf deze week dagelijks in de vtm-soap Familie. Wij gingen een toertje lopen met de acteur en ontdekten enkele speciale mentale trucs. “Als ik op de loopband loop, redeneer ik in glazen wijn. Na een halfuurtje denk ik: er mag weer een chardonnay bij.” Dit en nog veel meer leuke loopverhalen lees je in het geanimeerde interview.

Wie 1 september zegt, zegt ook ‘school’. Running.be magazine ging na of scholen een loopbeleid hebben. En zo ja: wat houdt dat in?

Evenementen

Zoals steeds hebben we ruime aandacht voor wat geweest is en wat komen gaat. In oktober moet je alvast in Brussel zijn, waar de Acerta Brussels Ekiden en de Belfius Brussels Marathon & Half Marathon plaatsvinden. Wij blikken vooruit en loodsen je verderop in het magazine doorheen Amsterdam, waar dit najaar een Urban Trail georganiseerd wordt. We hebben eveneens aandacht voor ons marathonteam op weg naar Porto. Onze collega’s overlopen de valkuilen van een marathonvoorbereiding.  

Tijdens de zomervakantie liepen we uiteraard ook. Onze man vertoefde in Kenia, waar hij tussen de olifanten de Safaricom afwerkte. “Ik kreeg een gouden tip voor de start: volg de Kenianen niet.” Dichter bij huis nam een ander redactielid deel aan een Swimrun. Hij sprak van een mentale en fysieke marteling, maar ook van ‘een van de mooiste sportervaringen van zijn leven’.

In het najaar staan er in eigen land tal van obstacle runs op het menu. Daarom leek het ons aangewezen om langs te gaan bij OCR Belgium en wat tips te vragen. En we overlopen de 10 natuurlopen naar aanleiding van de Week van het Bos.

Materiaal

Wat moet je doen als je ene voet groter is dan de andere? Voor die vraag trokken we naar een specialist: “Enkele millimeters verschil is eerder regel dan uitzondering.” In ons septembernummer krijg je ook gratis modeadvies van ontwerper Filip Arickx. Al waarschuwt hij wel: “Lopen en mode zullen nooit samengaan.”

We testten deze zomer ook een atletiekpiste. Niet de eerste de beste, wel een van de opmerkelijkste in zijn soort: die van Odense.

Training

Zoals je van ons gewend bent, krijg je weer veel trainingstips. We overlopen de verschillende artikels …

* Schema: stoom je in 6 weken klaar voor een Spartacus Run
* Hoe verloopt een inspanningstest?
* Steken in de zij: wat doe je ertegen?
* De ideale laatavondsnack
* Getest: high intensity interval training
* De risico’s van lopen op leeftijd

Nieuwe rubriek!

Vanaf ons septembernummer vind je in running.be De Meeloper, een nieuwe rubriek waarin onze journalist Raf De Smet een beeld schetst van een recreatieve loper. Deze rubriek is de voorbode van een vernieuwd running.be magazine dat momenteel in de steigers staat en waarvan je in november het resultaat te zien krijgt. Maar tot dan ben je wel zoet met dit nummer. Veel plezier ermee!

Wie een abonnement neemt, krijgt daar gratis een trainingsschema van MyEnergyLab bovenop!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.