Nieuw loopconcept: AVEVE Farm Run

Kom op zondag 3 mei naar Borgloon, in het hartje van de fruitstreek, voor een uniek sportief belevingsevenement!

Golazo sports lanceert op 3 mei samen met Groene Kring, de grootste overkoepelende jongerenorganisatie in de Vlaamse land- en tuinbouwsector, een gloednieuw loop- en wandelconcept. Tijdens de AVEVE Farm Run & Walk passeren lopers en wandelaars tal van landbouwbedrijven waar ze de boerenstiel ontdekken en alles vers van het veld kunnen proeven. Het wordt een uniek belevingsevenement in het groen!

Het eerste evenement vindt plaats in Borgloon, hartje Haspengouw, op zondag 3 mei wanneer de bloesems nog in bloei staan. Deelnemers kunnen lopen (in de voormiddag) of wandelen (in de namiddag) over een parcours van ongeveer 6 of 10 km, volledig in het groen en door de velden. Later dit jaar volgt er ook nog een tweede AVEVE Farm Run & Walk, wellicht in West-Vlaanderen.

Golazo sports lanceerde eerder al belevingsevenementen als de Spartacus Run, Urban Trail en Urban Walk. “De Farm Run & Walk is de landelijke tegenhanger van de Urban Trail. We laten deelnemers kennismaken met de moderne en dus ook duurzame boerenstiel. We gaan op zoek naar de bron van wat op ons bord ligt. We staan vaak niet meer stil bij wat de landbouwer allemaal doet. Het wordt een bijzondere ontdekkingstocht waarbij je niet alleen kijkt, loopt of wandelt maar ook proeft,” zegt Greg Broekmans van Golazo sports.

In Borgloon slingert de route van +/-6 of 10 km uiteraard door de boomgaarden en onderweg passeren lopers en wandelaars een hard fruit-bedrijf, een zacht fruit-bedrijf en een veebedrijf. “We willen de deelnemers kennis laten maken met verschillende facetten van de landbouw. En overal kunnen ze iets proeven. Zo passeren we ook langs een druiventeler en wijnbouwer. En uiteraard hoort ook daar een degustatie bij,” lacht Bram van Hecke, voorzitter van Groene Kring.

“Voor de toekomst van jonge land- en tuinbouwers is het erg belangrijk om de verbintenis tussen boer en burger te behouden. Het is daarom dat we als jongerenorganisatie inzetten op het imago van de landbouw. Met de Farm Run & Walk willen we graag laten zien hoe mooi onze stiel is,” zegt Sam Magnus, witloofteler en ondervoorzitter van Groene Kring.

AVEVE is de naamgevende partner van dit event. Sabine De veilder, CMO bij Arvesta, de fullservice partner van boer en tuinder: “We zijn bij Arvesta bijzonder trots om met ons sterk merk AVEVE voor het eerst dit fantastische evenement te lanceren. Waar staan we bij Arvesta elke dag voor op? Om het rendement van onze boeren op duurzame en innovatieve wijze te verhogen én de consument in onze AVEVE-winkels te laten genieten van die unieke agrarische expertise. Via de AVEVE Farm Run & Walk kan jong en oud kennis maken met de boer die dag in dag uit aan de slag gaat om ons gezonde verse voeding te bieden. Die producten vind je in onze vernieuwde AVEVE-winkels. Hier zetten we enerzijds volop in op de korte keten, door het het aanbieden van allerlei verse producten van de boer uit de buurt, en anderzijds op een selectie streekproducten van Belgische bodem.”

De inschrijvingen van de allereerste AVEVE Farm Run & Walk openen op maandag 2 maart om 15u via www.avevefarmrunandwalk.be . Er zijn maximaal 4000 plaatsen beschikbaar. Tussen 9u30 en 10u30 kunnen 2000 lopers starten in 4 verschillende startwaves. Wandelaars kunnen vrij vertrekken tussen 11u30 en 13u30.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?