Nieuw loopcircuit in Vlaanderen en Zeeland

Vanaf 1 januari 2011 is er een gloednieuw loopcircuit. De organisatoren van enkele Vlaamse en Zeeuwse natuurlopen hebben daarvoor de koppen bij elkaar gestoken.

Tot nu toe hebben vijf organisaties toegezegd deel te nemen aan het ‘Circuit Natuurlopen Zeeland & Vlaanderen’. Het gaat om de halve marathon van Cadzand-Bad (6 februari), Marathon van Zeeuws-Vlaanderen (16 april), de Belsche 28 km van Vorselaar (10 september), de Zeeuwse Kustmarathon (10 oktober) en de Zakloop van Nisse (27 november).

Marlon Roels, initiatiefnemer en voorzitter van het organisatiecomité van de Marathon van Zeeuws-Vlaanderen, verduidelijkt dat het circuit meer lopers wil bereiken. “Een groot aantal atleten doet slechts aan één of twee van die grotere evenementen mee. Dat is natuurlijk jammer, want misschien weten ze niet eens van het bestaan van de andere wedstrijden af.”

Er worden nog drie andere organisaties benaderd voor een eventuele samenwerking. “We hopen er op dat minimaal zeven organisaties mee zullen doen. Voor de lopers zal het overigens geen extra kosten met zich mee brengen”, aldus Roels.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.