Nieuw halvemarathonrecord met baby in buggy

Een Amerikaanse moeder van drie mag zich binnenkort wellicht de nieuwe wereldrecordhoudster noemen op het lopen van een halve marathon met een baby in de buggy.

Julia Webb (36) liep eind november de Route 66 Half Marathon in Tulsa, Oklahoma (USA). Ze deed dit terwijl ze haar jongste dochtertje, de 10 maanden oude Gabby, voortduwde in de buggy. Webb bereikte de eindmeet na 1u21’23”. Ze was hiermee de eerste vrouw over de finish, en verbrak met haar eindtijd ook het huidige wereldrecord op de halve marathon met een buggy. Dat staat/stond op naam van de Britse running mom Lindsy James. Die liep in 2016 een halve marathon met haar baby in 1u27’34”. 

De echtgenoot van Webb nam foto’s tijdens de hele wedstrijd zodat ze ‘bewijs’ konden leveren aan Guinness World Records dat ze wel degelijk de hele afstand gelopen had mét buggy. De organisatie is haar aanvraag nu aan het bekijken en binnen de 12 weken zullen we weten of Webb al dan niet het officiële wereldrecord toegewezen krijgt. Webb liep trouwens een paar jaar geleden al een wereldrecord mét buggy!

Tijdens haar eerste zwangerschap kreeg Webb te maken met een loopblessure. Na de geboorte begon ze weer te lopen, met haar pasgeboren dochter in de buggy. Die traditie zette ze verder bij haar volgende 2 dochters (haar kids zijn nu 7, 4 en 10 maanden, nvdr). Ze hoopt dat ze met haar loopavonturen andere vrouwen en moeders kan inspireren om hetzelfde te doen. Om naar buiten te gaan, te doen wat ze graag doen en ervan te genieten!

“Sommige vrouwen denken dat kinderen een belemmering zijn om doelen te bereiken, maar het tegenovergestelde is waar. Als je iets graag doet, kan je er zonder problemen je hele gezin bij betrekken. Lopen maakt van mij een betere mama. Hoe meer sportieve doelen ik bereik, hoe meer voldoening ik krijg en daar plukken ook mijn kinderen de vruchten van!” aldus Webb.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.