Nieuw: Great Peace Run & Walk!

100 jaar geleden eindigde de Eerste Wereldoorlog. Om de slachtoffers van toen te herdenken, vindt op zondag 6 mei de Great Peace Run & Walk plaats.

Op 6 mei krijgen lopers en wandelaars de kans om 10 of 21 km lang te genieten van de prachtige streek rond Ieper. Het parcours van deze unieke belevingsloop en -wandeling start aan de Menenpoort, loopt vervolgens door Flanders Fields, langs iconische plaatsen als Hill 60 en Hill 62, om te eindigen op de Grote Markt in Ieper voor het In Flanders Fields Museum. De inschrijvingen openen op dinsdag 6 februari (11u).

Ieder jaar zakken tienduizenden toeristen uit de hele wereld af naar de Westhoek om de Eerste Wereldoorlog te herdenken. “Naast de vele Belgische deelnemers willen we samen met onze Britse organisatiepartner The Great Run Company ook heel wat deelnemers van de andere kant van het Kanaal aantrekken. Daarnaast zullen ook heel wat Fransen en Nederlanders de weg vinden naar dit unieke loopevenement”, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo sports.

Schema

De inschrijvingen openen exact 3 maanden voor het evenement en dat is meteen een ideale voorbereidingsperiode. Daarom krijgt elke loper krijgt bij zijn inschrijving een gepersonaliseerd trainingsschema, aangeboden door Energy Lab. Zo staat iedereen op 6 mei optimaal voorbereid aan de start. Bovendien krijgen deelnemers die zich ten laatste op 22 april inschrijven voor de 21 km en een gepersonaliseerd borstnummer met naam en vlagje van hun land. Een leuk souvenir!

In Flanders Fields Museum

“Ieper en Flanders Fields zijn indrukwekkende locaties. Dat gevoel willen we ook onze deelnemers meegeven. Daarom kunnen zij die er een weekendje van maken al op zaterdag hun startnummer afhalen. Bedoeling is om nadien in groep de Last Post mee te maken. Bovendien kunnen deelnemers én hun familie zowel op zaterdag 5 als op zondag 6 mei het In Flanders Fields Museum bezoeken voor maar 4 euro in plaats van 9 euro”, aldus nog Broekmans.

Het In Flanders Fields Museum toont de bezoeker de gevolgen van de Eerste Wereldoorlog. Levensechte personages en interactieve opstellingen confronteren je met de oorlog van een eeuw geleden. Touchscreens, de interactieve poppy-armband, videoprojectie, geluidsfragmenten, … alles staat in het teken van een intense beleving en een authentieke onderdompeling in het leven aan het front.

Loopstad Ieper

Schepen van Sport Dominque Dehaene is alvast in de wolken met de nieuwste telg op de Ieperse loopkalender: “Ieper leeft en Ieper sport. Er is in onze stad altijd wel iets te doen. Ook sportorganisatoren vinden makkelijk de weg naar onze stad. Omdat Ieperlingen weten hoe we events moeten organiseren en omdat we fervente sporters zijn! De laatste jaren deden al veel grote en kleinere sportieve manifestaties onze stad aan, onder andere loopwedstrijden. Die konden altijd op veel bijval rekenen van onze verschillende loopclubs, maar ook van de vele recreatieve lopers die onze stad rijk is. En telkens waren die gebeurtenissen een succes, zowel qua opkomst als qua belevenis voor de deelnemers. Dit jaar kunnen we opnieuw een loopevenement aan onze goed gevulde kalender toevoegen. De Great Peace Run herdenkt 100 jaar oorlog met een wandel- en loopparcours langs plaatsen in en rond Ieper die een belangrijke rol gespeeld hebben in De Groote Oorlog. Ieper voegt daar nog zijn eigen(zinnige) versie van de Wings for Life aan toe. Zo is het succes voor een onnavolgbare wandel- en loopbelevenis verzekerd. Succes aan de organisatoren en aan alle deelnemers!”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?