Nieuw & bizar: loopschoen zonder hiel

We vragen ons op de redactie weleens af welke innovaties er nog zullen plaatsvinden in de loopwereld. Maar een loopschoen zonder hiel stond niet meteen boven aan ons lijstje der verwachtingen.

Terug naar vijf jaar geleden. Spanjaard Franc Beneyto las het boek Running with the Kenyans. Daarin vraagt auteur Adharanand Finn zich af waarom de Kenianen langer en sneller lopen, en waarom ze minder vaak geblesseerd raken in vergelijking met hun concurrenten. Blootsvoets lopen, bleek een belangrijke factor.

Beneyto begon na te denken of het niet mogelijk was om een schoenmodel te bedenken dat aansluit bij de manier van lopen van de Kenianen. Hij maakte een ruw ontwerp van bovenstaande schoen en klopte aan bij heel wat merken, zonder succes. Dan doe ik het gewoon zelf, moet de Spanjaard gedacht hebben.

Beneyto ging onder meer aan de slag met atleten, artsen en de universiteit van Valencia. Hij verfijnde zijn ontwerp, wat leidde tot de eerste schoen van zijn eigen start-up FBR (Faster & Better Runners). Dankzij deze schoen zou je looptechniek natuurlijker moeten zijn, waardoor je minder gewrichtsblessures oploopt.

De schoen zonder hiel kost 139 euro en vind je op de website van FBR.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.