Nieuw Belgisch record op succesvolle DHL Ekiden

Runners'lab Athletics Team heeft zaterdag het Belgische Ekidenrecord verpulverd op de DHL Ekiden. Het sterke team van zes lopers deed bijna drie minuten sneller dan de vorige recordtijd uit 2005. In totaal namen 612 teams van zes lopers deel aan de DHL Ekiden. Zo kroonde de DHL Ekiden zich opnieuw tot hét sportieve teambuildingsevent voor bedrijven.

Het Runners’lab Athletics Team maakte de hoge verwachtingen meer dan waar in Brussel. Isaac Kimeli, Simon Debognies, Robin Hendrix, Dieter Kersten, Thomas De Bock en Dorian Boulvin liepen samen een nieuw Belgisch Ekidenrecord in 2:04’02”. Daarmee deden ze bijna drie minuten sneller dan het vorige record, daterend uit 2005.

In totaal legden 612 teams van telkens zes lopers zaterdag telkens de marathonafstand van 42,195km af. De DHL Ekiden profileerde zich zo na een jaar gedwongen afwezigheid door corona opnieuw tot hét teambuildingsevent voor bedrijven.

Om 12 uur trapten de allerjongsten de dag op gang met de Alpro Kids Run, een leuke kennismaking met de loopsport in een glorieus decor. De start/finish en wisselzone van de DHL Ekiden lag in het sfeervolle Koning Boudewijnstadion. Het lastige parcours voerde door het Park van Laken in de schaduw van het Atomium.

Ekidenteams bestaan uit zes lopers, die samen de marathonafstand van 42,195 km afleggen. De eerste, de derde en de vijfde loper nemen elk 5 km voor hun rekening, de tweede en de vierde loper 10 km en de slotloper legt de resterende 7,195 km af. De aflossingen gebeuren niet met een estafettestok, maar met een speciaal aflossingslint. Deze zogenaamde ’tasuki’ hangt – voor wie het volgens de regels van de kunst wil doen – van de schouder, schuin over de borst, naar de heup.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?