Nieuw: activity tracker die je ‘echte’ leeftijd meet

Er bestaan al heel wat activity trackers en dus is het voor producenten moeilijk om zich te onderscheiden. MiTAC is daar mogelijk toch in geslaagd.

MiTAC lanceert met de MiVia Essential 350 een activity tracker die in de eerste plaats de kenmerken heeft van zijn concurrenten. Zo houdt hij het aantal stappen, verbrande calorieën en dergelijke bij. Hij analyseert ook je slaap en weet dat je aan het lopen bent als je meer dan 1,8 stappen per seconde zet.

Maar er is veel meer. Het toestel meet ook je hartslag en doet daarvoor een beroep op een ECG-sensor met NASA EMD-technologie. Misschien is dat Chinees voor jou, maar MiTAC beweert in ieder geval dat het de hartslag met deze technologie veel beter kan meten dan andere toestellen met optische hartslagmeting doen. Het volstaat om de sensor twee tot tien seconden aan te raken om je hartslag te meten. Raak je hem een halve minuut tot twee minuten aan, krijg je een volledige analyse.  

De Health en Body Index van de polsband analyseert die data en kan je bekijken in de bijbehorende app. Hij geeft zelfs aan wat je ‘werkelijke leeftijd’ is, op basis van je gezondheidstoestand (stressniveau, energieniveau). De app geeft ook duiding en advies bij de getallen. Handig voor wanneer je stressniveau wat te hoog oploopt: de app geeft je ademhalingstraining.

De MiVia Essential 350 kost 119 euro. Meer info vind je via de link hieronder.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?