Nieuw: 80 km aan bewegwijzerde loop- en wandelroutes in Roeselare

Stad Roeselare investeert in een netwerk van meer dan 80 km permanent bewegwijzerde loop- en wandelroutes. Vanaf zaterdag 24 april zijn alle routes volledig klaar voor gebruik.

De coronapandemie zette heel wat mensen aan het bewegen. Vooral het aantal lopers en wandelaars steeg het voorbije jaar sterk. Lopen en wandelen zijn bijzonder toegankelijke sporten, je hebt enkel een paar goede schoenen nodig en je bent klaar om te bewegen. Stad Roeselare speelt in op deze bewegingstrend en ontwikkelde verschillende routes om haar inwoners te stimuleren om te lopen en wandelen, én dat in de onmiddellijke nabijheid van hun woonplaats.

Je kan kiezen voor een bewegwijzerd parcours in een landelijk of stedelijk kader of voor een onverharde natuurloop in het Bergmolenbos. Voor de beginnende sporter is er een lokale lus van 5 of 10 km, terwijl de gevorderde loper of wandelaar de uitdaging kan aangaan met de basislus van een halve marathon (21 km).

Zelf routes creëren

Het unieke aan dit concept is dat alle routes verspreid zijn binnen de stad en dat ze allemaal verbonden zijn met de basislus. Hierdoor kan je eenvoudig verschillende lussen te combineren en je eigen routes samenstellen. De bijlussen zijn verspreid over het volledige grondgebied van Roeselare, alsook de deelgemeenten en de verschillende woongebieden van de stad. Op deze manier krijg je een netwerk van loop- en wandelroutes dwars doorheen stad Roeselare.

Extra beleving

Naast het voorzien van permanente bewegwijzering worden op de verschillende startplaatsen startborden geplaatst met info over de desbetreffende loop- en wandelroute. Voor de gebruikers van Strava werden langsheen de verschillende omlopen Strava segmenten uitgewerkt. Een uitdaging voor de liefhebbers van sportieve challenges. Daarnaast wordt er een QR-code geïntegreerd op de bordjes. Zo kunnen gebruikers via het inscannen van de code allerlei informatie over de route bekomen. Tot slot is er een samenwerking met RouteYou waarbij je de routes kan downloaden op GPS of smartphone en werden er POI’s (interessante plaatsen) ingevoegd langsheen de routes, zodat je via jouw smartphone geïnformeerd wordt omtrent toeristische locaties.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?