Niet voor (Dolo)mietjes!

De Red Bull Dolomitenmann in Oostenrijk leverde vorige week weer het nodige spektakel op. Bekijk de straffe beelden van de ongewone estafetterace met achtereenvolgens berglopen, paragliden, mountainbiken en wildwaterkajakken!

De Red Bull Dolomitenmann begon met een bergloop van 12 km en 2.000 hm. De startkilometers in het centrum van Lienz waren nog redelijk vlak, maar de beklimming van de Kühbodentörl was een ander paar mouwen. Op de top werd de loper afgelost door een paraglider die langs de Dolomieten af naar het voetbalveld van deelgemeente Leisach op 682 meter hoogte zweefde, inclusief tussenstop op de Moosalm.

Van daaruit nam de mountainbiker van het team het commando over voor een klim van 16 km richting de Hochsteinkreuz op 2.062 meter hoogte, en vervolgens ook de down-hill van 13 km terug richting Leisach. Als allerlaatste werd de kajakker vanop 7 meter hoogte te water gelaten voor een wildwatertochtje van 5 km op de Isel en de Drau, met ultieme finish op de Hauptplatz in Lienz.

Adidas Outdoor won de spectaculaire wedstrijd in iets meer dan vier uur. Het zegevierende team bestond uit loper Abraham Kidane-Habtom (1u24′), paraglider Jakob Herrmann (31′), mountainbiker Lukas Buchli (1u33′) en kajakker Stephan Brodicky (38′).

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?