‘Niet meer dan 3 laagjes nodig om warm te blijven’

Vriestemperaturen lijken nog niet voor morgen, maar de ene loper heeft het hoe dan ook sneller koud dan de andere. Al heb je het normaal gezien altijd comfortabel warm, als je de laagjestheorie respecteert.

Voor ons januarinummer vroegen we aan Runners’ Lab-adviseur en oriëntatieloper Yannick Michiels hoe de laagjestheorie juist werkt: “We spreken altijd van drie lagen of layers: de base-, mid- en outlayer.”

In ons januarinummer gaat Yannick dieper in op de functie van elk laagje en waarop je moet letten. Hij voegt er ook aan toe dat je in ons land eigenlijk nooit meer dan drie laagjes moet aantrekken om het tijdens je trainingen warm te blijven hebben: “Frisse lucht is over het algemeen best aangenaam om in te lopen. In de dikte van de stof kan je uiteraard wel variëren. Een dun shirt met een dun jasje volstaat in de winter waarschijnlijk niet. Dan trek je beter loopkleren aan waarin merinowol verwerkt is. Die stof geeft je een aangenaam, warm gevoel. Ik ben ervan overtuigd dat je in België alle weersomstandigheden kunt trotseren, als je je maar slim aankleedt.”

Het volledige artikel lees je in ons januarinummer, of hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?