Niels Albert gaat marathon lopen

Niels Albert lijkt zijn gedwongen afscheid van het veldrijden helemaal verteerd te hebben. Hij droomt tegenwoordig niet alleen van snelle wagens en zijn nieuwe vriendin Valeska, maar ook van de marathon!

Niels Albert volgde eerder dit jaar een race-opleiding en nam anderhalve week geleden deel aan de Fun Cup in Francorchamps. Daar werd hij ook voor het eerst gespot met zijn nieuwe vlam Valeska. Om fit aan de start te komen, werkte Albert de laatste tijd wat aan zijn conditie, want de gewezen wereldkampioen veldrijden was naar eigen zeggen “ewa verdikt“. “Tegen oktober wil ik op competitiegewicht (70 kg) staan en dan ga ik een marathon lopen”, zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Die marathon waarover Albert het heeft is een aflossingsmarathon die op 3 en 4 oktober gehouden wordt voor het goede doel To Walk Again. De ex-veldrijder zal er 336 km, goed voor het equivalent van 8 marathons, afleggen in estafette. Hij doet dat met het BV Running Team van kapitein en ex-olympiër Joeri Jansen, waarin onder andere ook Véronique De Kock, Femke Herygers, Peter Van de Veire, Lindsey De Grande en Eva Daeleman meelopen. Marc Herremans en Marieke Vervoort leggen een deel van het parcours af met de handbike.

Niels Albert weet als gewezen topsporter dat alles begint bij goed materiaal en dus liet hij zich meteen nieuwe loopschoenen aanmeten bij Runners Service Lab. Dat veldrijders geen onaardige lopers zijn, bewees Bart Wellens in 2013 trouwens al door een stratenloop van 10 km te winnen in 36’30”.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?