New Balance pakt uit met nieuwe Fresh Foam-collectie: zacht, comfortabel en stabiel

New Balance komt met een nieuwe collectie Fresh Foam-schoenen op de proppen. Het gaat om de Zante Pursuit en de 1080 v9 die nu beschikbaar zijn. Op de Lazr v2 en More is het wachten tot maart en april.

Fresh Foam is het ultieme dempende platform van New Balance. De grondslag van het ontwerp van alle Fresh Foam-tussenzolen is het Data-to-Design principe. Voor het ontwerpen van een model wordt biomechanische data verzameld van een groep lopers met specifieke kenmerken. Deze data worden gebruikt om de buitenzijde en bovenzijde van de tussenzool vorm te geven. Omdat de schoen op sommige plaatsen meer demping moet bieden (onder de hak) wordt de zijkant van de tussenzool voorzien van holle elementen. Wanneer meer stevigheid gewenst is in het midden van de schoen, is de buitenwand voorzien van bolle elementen, die minder gemakkelijk in te drukken zijn. Dit alles zorgt voor een schoen die zacht, comfortabel en stabiel is.

Zante Pursuit (120 euro)

De nieuwe Fresh Foam Zante Pursuit is gemaakt voor snelheid, zonder het gevoel van comfort te verliezen. De tussenzool is vormgegeven op basis van de biomechanische data van lopers. De met een laser aangebrachte perforaties in de tussenzool maken de schoen op specifieke plekken onder de midden- en voorvoet nog iets zachter. Hypoknit is een belangrijke innovatie in het maken van een licht, soepel en tegelijk stevig bovenwerk. Door de speciale weeftechniek kunnen bepaalde delen meer of minder bewegen om ruimte te geven of juist stevigheid te bieden.

1080 v9 (170 euro)

De nieuwe versie van de Fresh Foam 1080 is zacht, stabiel, comfortabel en voorzien van de nieuwste innovaties. De data van testlopers zijn verwerkt in een iets meer verfijnde vormgeving van de tussenzool om een nog comfortabelere overgang van landing naar afzet te creëren. Om lekker soepel af te kunnen wikkelen, is de slijtzool voorzien van speciale groeven, die de voorvoet iets flexibeler maken. Het bovenwerk van de midden- en voorvoet is voorzien van een speciaal gefabriceerd mesh materiaal, wat zorgt voor een mooi omsluitend geheel zonder vervelende stiksel, naden of randen. De 3D ontworpen Ultraheel omsluit de hiel doordat deze zich gemakkelijk naar je voet kan vormen.

Lazr & More

De Fresh Foam Lazr v2, een heerlijk zachte schoen voor lopers waarbij ook de uitstraling van de schoen erg belangrijk is, ligt vanaf 1 maart in de winkels en is de nieuwste versie van een relatief jong model van New Balance. Het andere model, de Fresh Foam More, is vanaf april dit jaar beschikbaar in de Benelux, en is bedoeld voor lopers die op zoek zijn naar maximale demping.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.