New Balance komt met smartwatch voor lopers op de proppen

New Balance is in de loopwereld al bekend dankzij de kledij en schoenen, maar nu voegt het daar nog iets anders aan toe: een smartwatch!

Het begin van een nieuw jaar is steevast de periode waarin de CES-techbeurs in Las Vegas plaatsvindt. Tal van merken stellen er hun nieuwste snufjes voor. Zo ook New Balance, dat de RunIQ aankondigde, een smartwatch voor lopers.

De RunIQ is het resultaat van een samenwerking tussen Intel en New Balance. Het Android Wear-horloge heeft op het eerste gezicht de troeven die je ook op de meeste andere concurrenten vindt: gps-tracking, hartslagmeting via borstband, … Dankzij een bluetooth-headset kan je ook muziek rechtstreeks vanaf je horloge afspelen. Als je alle functies op volle toeren laat draaien, gaat de RunIQ 5 uur mee vooraleer je hem moet opladen. Bij ‘gewoon dagelijks gebruik’ wordt dat 24 uur.

New Balance werkte niet alleen samen met Intel om dit horloge te creëren. Het merk sloot ook een akkoord met Strava, waardoor de populaire app meteen op het horloge zit. De RunIQ kost 375 euro en komt op 1 februari op de markt. Pre-orderen kan via de website van New Balance.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?